Welkom bij Haarmedischcentrum "het Haarkabinet"

Kaal zijn hoeft niet meer


Haarfijn nieuws


Terug naar overzicht

02-08-2018

RIVM activeert het Nationaal Hitteplan

De komende dagen wordt het extra warm en zal de zonkracht hoog zijn. Daarom activeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) met ingang van vandaag het Nationaal Hitteplan. Daarmee roept het RIVM op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen.


Volgens de voorspellingen van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) loopt de temperatuur de komende dagen op tot rond de 30 graden. Ook in de nacht wordt het niet veel kouder dan een graad of 20. Dit warme weer brengt gezondheidsrisico’s met zich mee voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. Ook jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om oververhitting en uitdroging te voorkomen.

Hoge zonkracht
De kracht van de ultraviolette (UV) straling van de zon is de komende dagen ook hoog. De zonkracht ligt waarschijnlijk rond de 7. Dit betekent dat de huid al binnen 15 minuten kan verbranden.
Het RIVM adviseert mensen om voldoende te drinken, dunne kleding te dragen en de schaduw op te zoeken. Lichamelijke inspanningen in de middag zou je volgens het instituut beter kunnen beperken.Terug naar overzichtOpbellen
Info