Welkom bij Haarmedischcentrum "het Haarkabinet"

Kaal zijn hoeft niet meer

Mannelijke, erfelijke kaalheid en haarproblemen.

Iedereen heeft bij de geboorte ongeveer 100.000 haarzakjes op het hoofd. Ieder haarzakje produceert gemiddeld 25 keer een haar. Een haarcyclus bevat een groeifase, een rustfase en een uitvalsfase, kaalheid genoemd. De haren op het hoofd bevinden zich in verschillende fasen. Iedere dag vallen er 100 tot 150 haren uit en na het wassen het dubbele. Dit is volstrekt normaal. De groeifase van het hoofdhaar duurt 4 jaar. Een snelle rekensom laat zien dat je tot je honderdste jaar (25 x 4 ) een volle haardos kan hebben.

De groeifase echter kan worden verstoord met kaalheid als gevolg. Bij haarproblemen of erfelijke kaalheid is de grote boosdoener is het hormoon dihydrotestosteron. Dit hormoon wordt gevormd uit het mannelijk hormoon testosteron, onder invloed van het enzym 5 a-reductase. Dit dihydrotestosteron verkort de groeifase op bepaalde gedeeltes van het hoofd (inhammen, kruin en ter hoogte van de scheiding) van 4 jaar naar twee tot vier maanden. Soms wordt er finasteride plus geadviseerd.

Voorkomen van Alopecia androgenetica

20% van de mannen is kaal op 20-jarige leeftijd, 40% van de mannen is kaal op 40-jarige leeftijd en 70% van de mannen is kaal op 70-jarige leeftijd. Deze gegevens betekenen dat u op 40-jarige leeftijd nog een volle haardos kunt hebben, maar toch kaal kunt zijn op uw vijftigste.


Mooie haarlijn
Mooie haarlijn
Ook zelf weer op de foto met meer haar
Ook zelf weer op de foto met meer haar
Cool kapsel
Cool kapsel

Wat te doen bij haaruitval

Uw probleem is immers een serieus probleem en dat verdient bij de specialisten van Het Haarkabinet alle aandacht. Het oplossen van haarproblemen is maatwerk. Ieder probleem en ieder mens is immers anders. De specialisten van Het Haarkabinet gaan dan ook zorgvuldig te werk. Na een uitgebreid intake-gesprek en een onderzoek naar de oorzaak van uw haarprobleem, wordt er een behandelplan opgesteld en doorgesproken.

Aan de hand van de diagnose stelt de tricholoog (arts die kennis heeft van haren) een persoonlijk behandelplan op. De haren en hoofdhuid worden met een computergestuurd image apparaat met overzichts- en detailopnames vastgelegd. U ontvangt overigens bij ieder consult een computeruitdraai en de foto-opnames in kleur. Hierdoor is het verloop van de haaraandoening en het resultaat van de behandeling ook voor u duidelijk zichtbaar.

Behandelplan medisch en/of cosmetisch
Het Haarkabinet van de Dr. Keulen Kliniek maakt onderscheid tussen puur cosmetische behandelingen en medische behandelingen. De keuze is afhankelijk van uw haarprobleem. Dof haar bijvoorbeeld kan heel goed via cosmetische weg door de gespecialiseerde kapper (l'Oreal) worden opgelost.
Kale plekken hebben vaak een medische oorzaak, die bij de tricholoog thuishoren. Voor dun haar kan een gecombineerde behandeling uitkomst bieden: medisch via medicijnen bijvoorbeeld en cosmetisch via een haaraanvulling. In het laatste geval werken de disciplines nauw samen om snel tot een efficiënt resultaat te komen.

Kosten Dermatologische behandeling
Het eerste consult bij Het Haarkabinet kost 150 euro, inclusief het volledige (laboratorium en foto) onderzoek. Voor elk vervolgconsult (inclusief foto-onderzoek) wordt 76 euro in rekening gebracht.
De prijzen zijn exclusief de kosten van aanbevolen producten en medicijnen. Vergoeding door het ziekenfonds is slechts bij uitzondering mogelijk. De kosten dienen na afloop van het haarconsult, bij de assistente te worden voldaan (een pin-automaat is aanwezig).

Opbellen
Info